До Чорного моря увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ

Читать на русском
До Чорного моря вперше за часи окупації Криму зайшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, а не Чорноморського, а корабель, що відносять до основної ударної сили ВМФ РФ.
Ракетний протичовновий есмінець «Североморск» (619), проект «Фрегат», по класифікації НАТО – Udaloy.Фото Facebook Андрія Клименка.

У середу, 9 січня, у Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ.

Про це повідомив експерт благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Андрій Клименко, передає «Слово і Діло».

Зброя зі США та блокада Азова: головні військові підсумки 2018 рокуСитуація, що склалася між Україною та Росією в 2018 році, поки не дозволяє розраховувати на швидке завершення війни.

«Вранці 9 січня до Чорного моря увійшов ракетний протичовновий есмінець «Североморськ» (619), проект «Фрегат», за класифікацією НАТО – Udaloy», – зазначив Клименко.

«До Чорного моря вперше за часи окупації Криму зайшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, а не Чорноморського, а корабель, що відносять до основної ударної сили ВМФ РФ у дальній морській зоні», – підкреслив він.

Як відомо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер прогнозував, що звільнення українських моряків із полону в РФ можливо до Різдва.

Ідеться про захоплені 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки українські військові судна – два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдовий буксир «Яни Капу» разом із 22 моряками й 2 працівниками СБУ.

Росія почала блокаду Азова. Це призвело до запровадження воєнного стану в суміжних із РФ областях нашої країни.

Крім того, Україна почала отримувати зброю зі США й змінила формат проведення сухопутної військової операції на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: