США невдовзі дадуть зброю Україні – екс-посол

Читать на русском
США можуть дати Україні зброю через 2-3 місяці, а Росії загрожують нові санкції, повідомив колишній посол Джон Гербст.
Ілюстративне фото.

Вашингтон може дати Києву зброю і ввести нові санкції проти Росії протягом двох-трьох місяців.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив екс-посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Гербст.

Волкер анонсував додаткові поставки військового обладнання УкраїніВолкер повідомив, що найближчим часом стане відомо про додаткові поставки військового обладнання Україні.

«Уже через 2-3 місяці ми побачимо, що США дадуть зброю Києву і оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з цією агресією (в районі Керченської протоки - ред.). Думаю, протягом найближчих восьми-десяти, максимум - дванадцяти тижнів з'явиться ця найсильніша відповідь США. І, крім санкцій, це буде військова допомога Україні», - заявив він.

Зі слів Хербста, останні події дають США достатньо аргументів для того, щоб здійснити постачання в Україну протикорабельних ракет, патрульних кораблів та іншого військового обладнання.

З його слів, Україна вже багато зробила, зміцнюючи свою оборону на сході, і повинна «тепер подумати над посиленням своєї оборони на півдні. І особливо в районі Азовського моря. Можливо, ще й в районі Одеси».

Серед санкцій, які можуть ввести США, Гербст назвав доцільним обмеження проти найбільшого російського банку або заборону на вхід в американські порти російським судам.

Раніше повідомлялося, що США незабаром можуть оголосити про нове постачання зброї в Україну.

На військову допомогу Україні, зокрема оборонне озброєння летального характеру, в 2019 фінансовому році Вашингтон передбачив 250 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: