Підозрюваних у вбивстві «Сармата» залишили під вартою

Читать на русском
Запорізький апеляційний суд відмовився замінити міри запобіжного заходу для підозрюваних в вбивстві бердянського активіста Віталія Сармата Олешка.

Запорізький апеляційний суд відмовився замінити міри запобіжного заходу для підозрюваних у вбивстві бердянського активіста Віталія «Сармата» Олешка – Максима Владимиренкова та Миколи Ломаки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Радіо Свобода».

Луценко заявив про успіхи в розслідуванні нападів на громадських активістівГенпрокурор України Юрій Луценко заявив про успіхи в розслідуванні більшості нападів на громадських активістів.

Чоловіки залишаться під вартою до 20 січня: Владимиренков – у Запорізькому слідчому ізоляторі, а Ломака – Криворізькому Дніпропетровської області, куди його було переведено раніше.

Розгляд справи проходив в режимі відеоконференції. Адвокат просив призначити своїм підзахисним запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем реєстрації у Дніпропетровській області.

Відзначається, що рішення суду набули чинності з моменту їх оголошення і не підлягають касації.

Також повідомляється, що 8 січня колегія суддів Запорізького апеляційного суду мала розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу ще одному підозрюваному у вбивстві «Сармата» Олександру Обухову. Але засідання перенесли на 17 січня через те, що сплив термін повноважень адвоката Обухова.

Про розкриття нападу на Олешка в МВС заявляли ще у вересні.

АТОвця та громадського активіста Віталія «Сармата» Олешка вбили пострілом у спину 31 липня.

1 серпня поліція повідомила, що затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві.

31 липня начальник ГУ НП у Запорізькій області Сергій Коміссаров зазначив, що правоохоронці поки не можуть назвати мотиву вбивства «Сармата» й відпрацьовують усі версії. Також Коміссаров сказав, що злочин скоїв АТОвець.

9 серпня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що вбивство «Сармата» було замовним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: