Підозрюваний зізнався у вбивстві Олешка

Читать на русском
Повідомляється, що до Бердянська Матюшин приїхав разом із друзями 29 липня. Друзям він сказав, що це буде подорож на море, а в нього там є певний підробіток.
Віталій Олешко

Підозрюваний у вбивстві в Бердянську (Запорізька область) ветерана АТО Віталія Олешка Артем Матюшин визнав свою провину.

Про це в четвер, 27 вересня, повідомляє місцеве видання «Бердянськ 24», передає «Слово і Діло».

Гібридна свобода слова: що означає наступ на ЗМІ та громадських активістівНаступ на свободу слова – улюблені граблі політиків та чиновників напередодні передвиборчого періоду. Про наслідки вчергове попередив політолог Олександр Радчук.

«Війна була нашою спільною темою. Знаю, що Михайлові (Сигиді – ред.) в Бердянську належить ресторан «Мохіто». Ми обмінялися телефонами. А на початку липня він зателефонував і попросив про допомогу. Мовляв, у Бердянську є людина, яка називає себе громадським діячем і борцем із корупцією, а сама є рекетиром і здирником. Сигида попросив мене провчити цю людину, «простріливши сідниці». В обмін пообіцяв грошей на розвиток будь-якого бізнесу. Я пообіцяв подумати, а за кілька днів погодився», – зізнався слідчим Матюшин.

Повідомляється, що до Бердянська Матюшин приїхав разом із друзями 29 липня. Друзям він сказав, що це буде подорож на море, а в нього там є певний підробіток.

«Із Сигидою ми спілкувалися через WhatsApp. Я повідомив йому, що приїхав. Він порадив оселитися в тому ж готелі. Ввечері ми зустрілися. Михайло чекав мене біля готелю. У машині передав обріз і мисливські патрони. Потім відвіз мене до дитячого садка, де у дворі стояла червона «Таврія». Михайло передав мені ключі від неї й запевнив, що автомобіль підготовлений до злочину: він у справному стані. Після цього я мав повернути машину на місце, а обріз залишити в салоні», – розповів підозрюваний.

Він запевняє, що втого ж вечора Сигида привіз його до будинку Олешка й показав у телефоні фото майбутньої жертви. А також розповів про його приблизний розпорядок дня.

«Наступного дня я поїхав до будинку Олешка й майже три години спостерігав за ним. Вдень він із дружиною їхав на червоній іномарці, причому дружина була за кермом. А наступного дня я попросив одного зі своїх друзів відвезти мене за цією адресою, щоб віддати передачу», – розповів Матюшин.

За його словами, в «Таврії» вони поїхали вдвох із Ломаком. Звідти вони рушили до будинку Олешка. Там довелося чекати, поки Олешко повернеться з міськради.

«Він приїхав через 20 хвилин, вийшов з автомобіля в супроводі трьох чоловіків. Ми під'їхали ближче. Я вийшов із машини, по дорозі витягнув заряджений двома патронами обріз. В цей час Олешко увійшов у двір в супроводі одного з чоловіків. Я рушив слідом, прицілився в спину й вистрілив. Потерпілий впав на землю, а я пішов до «Таврії». Чув, що мені в спину намагалися стріляти – пролунало п'ять-шість пострілів».

За його словами, через 30 хвилин «вони вже їхали в напрямку Дніпра», однак по дорозі до Дніпра їх затримали працівники поліції.

Раніше в поліції розповіли подробиці розслідування вбивства Олешка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: