У Херсоні побили активіста, який допомагає в справі Гандзюк

Читать на русском
Невідомі напали на активіста в Херсоні, який співпрацює з тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради щодо вбивства Катерини Гандзюк.

У Херсоні невідомі в балаклавах з битами напали на місцевого активіста, який співпрацює з тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради щодо вбивства Катерини Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 19 грудня, повідомляє член цієї комісії, народний депутат Ігор Луценко в Facebook.

При цьому імені активіста й подробиць він не розголошує. Відомо тільки, що зловмисники «передавали вітання» тим, хто допомагає ТСК.

За інформацією депутата, можуть бути нові напади, оскільки головний підозрюваний в організації вбивства Гандзюк нібито «проплатив покарання» одного зі свідків. Як додав Луценко, за цим свідком уже помічене стеження. Водночас нардеп запевнив, що в зв'язку з цим звернувся до поліції.

Раніше стало відомо, що активістам, які свідчили перед тимчасовою слідчою комісією Ради в справі про вбивство Гандзюк, нададуть державну охорону.

Як відомо, в Раді створили комісію щодо нападів на активістів. До її складу увійшли 16 парламентарів.

Нагадаємо, 31 липня на активістку Катерину Гандзюк напали, обливши сірчаною кислотою. Це сталося поблизу її будинку в Херсоні. Опіками було пошкоджено близько 30% тіла. Спочатку Гандзюк лікували в Херсоні, однак незабаром її перевезли до київського опікового центру. Вона перенесла 11 операцій. Проте 4 листопада стало відомо про смерть активістки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: