У поліції розповіли про затримання активістів в Одесі

Читать на русском
В Одесі на акції проти будівництва кінологічного майданчика затримали активістів місцевого Автомайдану, до відділу поліції було доставлено тільки трьох учасників акції.

В Одесі на акції проти будівництва кінологічного майданчика затримали активістів місцевого «Автомайдану», до відділу поліції було доставлено тільки трьох учасників акції.

Як пише «Слово і Діло», про це РБК-Україна повідомила прес-секретар поліції Одеської області Любов Гордієвська.

Справа Гандзюк: активісти вимагають відставок Авакова та ЛуценкаГромадські організації вимагають піти у відставку генпрокурора Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через нездатність реформувати правоохоронну систему.

«Після того, як будуть проведені всі необхідні дії, встановлені всі обставини, цілком можливо, що люди будуть відпущені. Але ми поки що перебуваємо на зв’язку зі слідчими. Підтвердити те, що кажуть (про чотирьох затриманих, - ред.) я не можу, це не відповідає дійсності. Важливо зазначити, що вони є доставленим для з’ясування обставин, а не затриманими», - повідомила Гордієвська.

Вона також наголосила, що стосовно активістів були порушені кримінальні провадження лише за статею ст. 342 ККУ, тобто, «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу».

У поліції наголосили, що учасники мітингу могли провокувати правоохоронців.

«Вони плювали, гидко висловлювались та, наскільки ми розуміємо, сторона мітингуючих застосувала сльозогінний газ», - додали у поліції.

Водночас, Центр протидії корупції повідомляє про чотирьох затриманих активістів. Нагадаємо, в Одесі на акції проти будівництва кінологічного майданчика сьогодні, 25 грудня, затримали активістів місцевого «Автомайдану».

Раніше, в червні в Одесі невідомі напали з ножем на активіста Устименка. В результаті нападу він отримав поранення стегна.

Нагадаємо, у Авакова заявили про розкриття нападів на активістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: