Аброськін розповів про затримання ймовірного замовника вбивства «Сармата»

Читать на русском
Правоохоронці затримали уродженця міста Дніпра, якого підозрюють у замовленні вбивства бердянського громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка.

Правоохоронці затримали уродженця міста Дніпра, якого підозрюють у замовленні вбивства бердянського громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив 17 грудня в Facebook перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

Підозрюваний зізнався у вбивстві ОлешкаПовідомляється, що до Бердянська Матюшин приїхав разом із друзями 29 липня. Друзям він сказав, що це буде подорож на море, а в нього там є певний підробіток.

«Вчора при спробі перетнути кордон у міжнародному аеропорту «Харків» працівниками кримінальної поліції був затриманий мешканець Дніпра, який обґрунтовано підозрюється та є одним із замовників убивства громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка, який був убитий 31.07.2018 року в Бердянську», – пише Аброськін.

Як повідомляє Державна прикордонна служба, підозрюваний намагався вилетіти до Туреччини рейсом Харків – Стамбул.

«Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником декількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу в Бердянську», – зазначив також Аброськін.

За його словами найближчим часом чоловіку оголосять підозру за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Про розкриття нападу на Олешка в МВС заявляли ще у вересні.

АТОвця та громадського активіста Віталія «Сармата» Олешка вбили пострілом у спину 31 липня.

1 серпня поліція повідомила, що затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві.

31 липня начальник ГУ НП у Запорізькій області Сергій Коміссаров зазначив, що правоохоронці поки не можуть назвати мотиву вбивства «Сармата» й відпрацьовують усі версії. Також Коміссаров сказав, що злочин скоїв АТОвець.

9 серпня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що вбивство «Сармата» було замовним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: