Порошенко привітав українців з отриманням томосу

Читать на русском
Президент зазначив, що отриманий напередодні Томос став однією з основних православних реліквій в Україні.

Президент Петро Порошенко закликав незалежні помісні православні церкви визнати Православну церкву України.

Про це він заявив у понеділок, 7 січня, під час свого виступу після завершення урочистої літургії в Софійському соборі, пише «Слово і Діло».

Томос внесли в Софію КиївськуПредстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній і президент Петро Порошенко урочисто внесли до Софійського собору в Києві Томос про автокефалію ПЦУ.

«Вперше день Різдва Христового ми святкуємо в автокефальній Православній церкві України і ми закликаємо всі світові православні церкви визнавати її як сестру, згадувати під ім'ям Найсвятішої церкви України, яка має свою кафедру в історичному місті Київ», - сказав він.

Також Порошенко привітав всіх присутніх з отриманням Православної церкви України Томосу і зазначив, що цей документ став однією з основних православних реліквій в Україні.

За словами президента, з отриманням Томосу про автокефалію Православної церкви України, «Українська зірка засяяла в сузір'ї незалежних і рівних національних Церков».

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко і митрополит Епіфаній внесли Томос у Софію Київську.

Нагадаємо, 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій офіційно вручив підписаний Томос для Православної церкви України предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: