Опублікували неофіційний переклад томосу для ПЦУ

Читать на русском
У мережу потрапив текст підписаного Вселенським Патріархом Варфоломієм томосу про надання автокефалії Православної церкви України.

Опублікований текст підписаного Вселенським Патріархом Варфоломієм томосу про надання автокефалії Православній церкві України.

Його в суботу, 5 січня, на своїй сторінці в соцмережі Twitter оприлюднив посол України в Туреччині Андрій Сибіга, передає «Слово і Діло».

Порошенко прокоментував підписання томосу для ПЦУПрезидент України Петро Порошенко подякував українцям по всьому світу, які молились за постання Православної Церкви України.

«Переклад підписаного вселенським патріархом Варфоломієм у присутності президента України Петра Порошенка і його дружини пані Марини і митрополита Київського і всієї України патріаршого і синодального Томосу про надання автокефалії Православній церкві України», - прокоментував він.

Текст розміщений на трьох сторінках, він підписаний Варфоломієм і вісьмома митрополитами.

У документі, зокрема, зазначається: «Наша Свята Христова Велика Церква благословляє і проголошує Православну Церкву України Автокефальною. Таким чином таке вирішена і міркування і в радості оповіщення вам від шановного Центру Православ'я було соборно затверджено, для постійного зберігання видається цей Патріарший і Синодальний Томос, .. вручений в точній і ідентичній копії Блаженнішому предстоятелю Найсвятішої Церкви України, кир Епіфанію і Його Високоповажності Президенту країни пану Петрові Порошенку, для вічного доказу і постійного надання. Року дві тисячі дев'ятнадцятого, місяця січня, 6 числа, індиктиона 12».

Нагадаємо, 6 січня після божественної літургії грамота буде передана предстоятелю ПЦУ. На наступний день Томос розмістять в Софії Київській, де 15 грудня об'єднавчим собором була заснована єдина помісна церква України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: