У Софії Київській триває Різдвяна літургія

Читать на русском
Після богослужіння, яке відправляє глава ПЦУ митрополит Епіфаній, оприлюднять підписаний у Стамбулі Томос.

На свято Різдва Христового в понеділок, 7 січня, у храмі Софії Київської Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній звершує Божественну літургію Василія Великого. Після богослужіння оприлюднять підписаний у Стамбулі Томос.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ, пише «Слово і Діло».

Варфоломій привітав українців з отриманням томосуВарфоломій підкреслив, що Вселенський патріархат ніколи не визнавав канонічної юрисдикції Руської православної церкви над Києвом.

У спільній молитві бере участь президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради України, народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, українська інтелігенція, капелани та волонтери.

«Знаковість та історичність цього богослужіння полягає в тому, що цього дня український народ відзначає не тільки рятівну подію - народження Богонемовляти, а й відродження та утвердження єдиної помісної Української Православної Церкви», - йдеться на сайті ПЦУ.

Відзначається, що вхід у головний собор Святої Софії буде обмежений під час літургії. Однак молитву транслюватимуть на екрані на Софійській площі.

Після богослужіння Томос виставлять у Малій Софії, де кожен зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00. Вхід у трапезний храм вільний.

Нагадаємо, сьогодні православні українці святкують Різдво.

Як повідомлялося, 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій офіційно вручив підписаний Томос для Православної церкви України предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: