Порошенко привітав українців із Різдвом

Читать на русском
Разом із президентом українців привітали Вселенський патріарх Варфоломій, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, а також родина глави держави.

Цього року Різдво для нас - особливо велике й особливо урочисте, бо Православна церква України отримала Томос про автокефалію.

Про це заявив Петро Порошенко у своєму привітанні, оприлюдненому на офіційному сайті глави держави в неділю, 6 січня, пише «Слово і Діло».

Порошенко прокоментував підписання томосу для ПЦУПрезидент України Петро Порошенко подякував українцям по всьому світу, які молились за постання Православної Церкви України.

«Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів рівноапостольного князя Володимира, ми, нарешті, звільнили з московської неволі. І вона, рівна між рівними, увійшла в сім'ю, яка тепер складається із п'ятнадцяти незалежних православних церков», - зазначив президент.

Водночас він підкреслив, що Різдво Христове - це насамперед сімейне свято. І в цей день ми, українці, традиційно збираємося з рідними, близькими.

«Я всіх вітаю з Різдвом Христовим. І також - із народженням незалежної Православної церкви України», - підкреслив Порошенко.

Перша леді Марина Порошенко побажала, щоб світло Віфлеємської зірки стало для всіх українців «джерелом оптимізму і віри в щасливе майбутнє».

У свою чергу Вселенський патріарх Варфоломій побажав, щоб в Україні нарешті настав мир.

«Підписання Томосу - це особлива місія. І це радість не лише для українців, які живуть в Україні, а й за її межами. Ви народилися для Христа, але хрещення отримали від Константинополя. Бажаю, щоб маленький Ісус, який приніс мир на землю, приніс мир в Україну. Благодать новонародженого Спасителя нехай благословить усіх українців у новому, 2019 році. Я буду завжди молитися за Україну, як і робив це до сьогоднішнього дня», - заявив він.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у своєму привітанні висловив надію, що в нинішньому році відбудеться об'єднання українського православ'я.

«Ми святкуємо не тільки цю велику радість приходу в світ Спасителя нашого ... Ми радіємо і покладаємо нашу надію на Бога і віримо, що в новому 2019 році, отримавши цей великий дар - визнання автокефалії Української православної церкви, ми об'єднаємо все українське православ'я навколо київського престолу», - заявив він.

Нагадаємо, Порошенко нагородив Вселенського патріарха Варфоломія орденом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: