Конгрес українців Канади привітав Україну з томосом

Читать на русском
Канадські українці відзначили, що день надання автокефалії помісній церкві став епохальним для всіх українців, незалежно від їхньої віри або релігії.

Конгрес українців Канади в неділю, 6 січня, привітав Україну з отриманням Томосу про автокефалію.

Про це повідомляється на сайті організації, пише «Слово і Діло».

Варфоломій привітав українців з отриманням томосуВарфоломій підкреслив, що Вселенський патріархат ніколи не визнавав канонічної юрисдикції Руської православної церкви над Києвом.

«Сьогодні - епохальний день для всіх українців, незалежно від їхньої віри або релігії. Отримавши Томос про автокефалію, Православна церква посідає належне їй місце серед Православних церков світу», - заявила президент Конгресу Олександра Хічій.

«Сьогодні, напередодні Різдва, починається нова глава історії України», - зазначила президент.

А предстоятель УПЦ Канади, митрополит Юрій зазначив, що отримання Томосу займає друге місце за значимістю тільки після хрещення Руси-України.

«Томос автокефалії для Православної Церкви України є декларацією як незалежності, так і єдності. Православна Церква України стає п'ятнадцятою адміністративною юрисдикцією в рамках Єдиної Православної Церкви, яка рівна між усіма іншими. Як історична подія, отримання Томосу займає друге місце за значимістю тільки після хрещення Русі -України. Це символ духовної незалежності всередині незалежної держави», - наводять на сайті слова Митрополита Юрія.

Як повідомлялося, 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій офіційно вручив підписаний Томос для Православної церкви України предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Пізніше стало відомо, що Томос привезли в Україну. Його планують розмістити в Софії Київській, де 15 грудня Об'єднавчим собором була заснована єдина Помісна церква України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: