Які книги заборонили ввозити в Україну з РФ

Читать на русском
В Україну з Росії заборонили ввозити Сталінград Ентоні Бівора та дві книги із серії Історія Російської держави Бориса Акуніна.

Державний комітет телебачення і радіомовлення відмовився видати дозвіл на ввезення в Україну 25 виданих у РФ у 2015-2017 роках книг на підставі негативного висновку експертної ради з питань аналізу та оцінки друкованої продукції.

Про це пише «Слов і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У затвердженому 10 січня 2018 року переліку забороненої до реалізації в Україні виявилися видані в РФ «Сталінград» Ентоні Бівора, дві книги із серії «Історія Російської держави» Бориса Акуніна, «Дочка Леніна – погляд на історію» Едварда Радзинського, «Моїй Матильді. Любовні листи та щоденники Миколи Другого» Бориса Соколова, «Православ'я. Чесна розмова» протоієрея Всеволода Чапліна та інші, включаючи кілька найменувань дитячої літератури, зокрема й підручники.

Дев'ять із заборонених до розповсюдження книг видані видавництвом АСТ, 7 – видавництвом Э, 5 – видавництвом «Захаров», 2 – видавничою групою «Азбука-Аттикус», по 1 – видавництвами «Хит-книга» та «ТД Алгоритм».

Нагадаємо, Петро Порошенко оприлюднив на своїй сторінці в Facebook перелік книг, які йому найбільше сподобалися в 2017 році.

Раніше американський лідер Дональд Трамп розкритикував присвячений йому роман журналіста Майкла Вулффа під назвою «Вогонь і лють: у Білому домі Трампа».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: