Порошенко заявив про розвиток української музики

Читать на русском
Президент заявив, що за останній рік українська музика неабияк розвинулася, а соцмережі буквально гуділи про вітчизняних артистів.

Президент Петро Порошенко заявив про значний розвиток української музики за останній рік.

Про це він повідомив у середу, 2 січня, у Facebook, пише «Слово і Діло».

Два роки мовних квот: чи змінився радіоефір та як уникають штрафівЗ листопада 2017 року до жовтня 2018 року, відповідно до вимог закону, частка пісень українською мовою має бути не меншою за 30 відсотків, а обсяг ведення передач українською мовою – не меншим за 55 відсотків.

Зокрема, за його словами, за останній рік українська музика неабияк розвинулася, а соцмережі буквально гуділи про вітчизняних артистів.

«Радію, коли бачу, як за останній рік розвинулася українська музика - від фолку до танцювальної музики і року. З'явилося багато сучасних, яскравих композицій як від давно відомих колективів, так і від нових талановитих виконавців. Соцмережі без перебільшення гуділи про українських зірок», - написав глава держави.

У цьому контексті Порошенко згадав про неймовірний прорив групи KAZKA.

«Розмовляти, писати, співати українською - це стало драйвом, стало модним. Ми точно повинні підтримувати цей тренд, так як українська мова має повсюди звучати на повний голос!» - підкреслив президент.

Раніше в Нацраді з питань ТБ і радіо заявили, що частка української мови в ефірі загальнонаціональних телеканалів зараз становить в середньому 92%.

Також повідомлялося, що за два роки дії мовних квот частка україномовних пісень в ефірі радіостанцій зросла на чотири процентних пункти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: