МЕРТ назвало обсяг міжнародної технічної допомоги

Читать на русском
Станом на початок 2019 року в Україні реалізовуються 486 проектів технічної допомоги на загальну суму 6,1 млрд доларів.

Станом на початок 2019 року в Україні реалізуються 486 проектів технічної допомоги на загальну суму 6,1 млрд доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Могеріні обіцяє додаткову допомогу УкраїніМогеріні обговорила з Клімкіним напруженість у Керченській протоці та Азовському морі, стан полонених українських моряків.

Як зазначили в прес-службі, в 2018 році Мінекономрозвитку зареєструвало 264 нових проекти міжнародної технічної допомоги із загальним обсягом фінансування 953 млн доларів, що на 50% більше, ніж у 2017 році.

На період 2018-2022 років Мінекономрозвитку залучило кошти від організацій системи ООН на суму 675 млн доларів.

Також Україні виділили фінансову допомогу ЄС у розмірі 272,5 млн євро на 2019-2024 роки, з яких:

104 млн євро – на підтримку енергоефективності, 55,5 млн євро – на підтримку державного управління фінансами для України, 37 млн євро – на підвищення потенціалу органів державної влади України щодо виконання Угоди про асоціацію та ПВЗВТ, 58 млн євро – на підвищення ефективності реформ в сфері професійно-технічної освіти в Україні, 18 млн євро – для професійних обмінів та короткострокового професійного стажування у країнах-членах ЄС. Крім того, у 2018 році Мінекономрозвитку залучило технічну допомогу уряду США в розмірі 78 млн доларів, з яких:

23,6 млн доларів – на покращення законодавчого та стратегічного середовища відповідно до європейських стандартів. 54,4 млн доларів – на підвищення доступності інвестицій для потреб середнього класу.

Як повідомлялося, голова представництва ЄС в Україні Гюґ Мінгареллі наприкінці жовтня 2018 року повідомив, що Європейський Союз за останні чотири роки надав Україні близько 10 млрд євро допомоги. До загальної суми входять як грантова допомога, так і позики.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2018 року Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) затвердила нову стратегію для України, в якій визначені пріоритети діяльності банку в країні на наступні п'ять років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: