Єврокомісія затвердила півмільярда євро допомоги для України

Читать на русском
Єврокомісія затвердила виділення Україні 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги. Загальний обсяг допомоги, наданої Україні Євросоюзом з 2014 року, досяг 3,3 мільярда євро.

Єврокомісія затвердила в п'ятницю, 30 листопада, виділення Україні пакета макрофінансової допомоги в 500 мільйонів євро за новою програмою.

Про це повідомила прес-служба ЄК, пише «Слово і Діло».

«Європейська комісія від імені ЄС затвердила сьогодні виділення Україні 500 мільйонів євро в межах нової програми макрофінансової допомоги цій країні. Таким чином, загальний обсяг допомоги, наданої Україні Євросоюзом з 2014 року, досяг 3,3 мільярда євро», – повідомили в ЄК.

Нагадаємо, Верховна Рада 8 листопада ратифікувала меморандум про взаєморозуміння та кредитну угоду між Україною та ЄС про отримання макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро.

Президент Порошенко анонсував отримання першого траншу з нового пакета макрофінансової допомоги ЄС за «лічені тижні».

Наприкінці червня Євросоюз остаточно затвердив 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України, яка буде спрямована на покриття фінансових потреб України та підтримку економічної стабілізації й програми структурних реформ.

14 вересня Україна та ЄС підписали кредитну угоду та меморандум про надання четвертої програми макрофінансової допомоги на 1 млрд євро.

Україна минулого року не отримала третій транш у сумі 600 млн євро з попередньої програми макрофіну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: