Парубій розповів про штрафи депутатам-прогульникам

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що одним з методів боротьби з відсутністю народних депутатів на пленарних засіданнях Верховної Ради можуть бути фінансові штрафи.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що одним з методів боротьби з відсутністю народних депутатів на пленарних засіданнях Верховної Ради можуть бути фінансові штрафи.

Про це він сказав під час інтерв'ю на телеканалі Рада, пише «Слово і Діло».

Які обіцянки народні депутати не виконали в 2018 роціАндрій Парубій провалив обіцянку восени розглянути реформу виборчої системи, а Вадим Рабінович не провів безстрокову акцію проти Супрун.

Парубій вважає, що штрафи за прогули можуть бути одним з методів боротьби з низькою відвідуваністю депутатів. Також в числі методів боротьби - оприлюднення імен прогульників.

«Періодично публікую в газеті. Це дуже ефективний спосіб. Останній раз, це було на позаминулому тижні, коли не прохожило рішення. Я сказав, що якщо через п'ять хвилин в залі не буде кворуму, я опублікую в Голосі України кожного, хто був відсутній на цій сесії», - заявив Парубій.

За його словами, подібна практика заклику депутатів до голосування застосовується в інших країнах.

«Протягом п'яти хвилин, всі, кого не було, прибігли до сесійної зали і робота пройшла успішно. Звичайно, цей заклик не робить честі українському парламенту. Хоча, ця практика є в американському конгресі. Є сигнал, який надходить в усі кабінети депутатів, щоб вони зібралися. У нас немає такої системи. Доводиться попереджати і запрошувати депутатів до залу», - додав він.

Раніше Парубій підписав закон про трирічне бюджетне планування.

Також нагадаємо, Парубій підписав постанову про вибори президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: