Парубій підписав постанову про вибори президента

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав проект постанови про проведення виборів президента 31 березня 2019 року.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав проект постанови №9342 про проведення виборів президента 31 березня 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт парламента.

Напіввоєнний стан: що буде з виборами в 2019 році?Воєнний стан – не лише відповідь на реальні загрози військової агресії з боку Росії, але й підвищення ставок у питаннях політичного характеру. Про що йдеться, розбирався політолог Олександр Радчук.

Дану постанова вніс до Ради спікер парламенту. Відзначимо, документ набуває чинності з дня його ухвалення.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, ухвалення документа «дозволить забезпечити проведення чергових виборів президента України у встановлені Основним законом України терміни».

Нагадаємо, ВР призначила вибори президента на 31 березня 2019 року. Таке рішення парламентарі ухвалили під час голосування в понеділок, 26 листопада. За документ проголосували 298 депутатів ВР. Таким чином, нардепи підтримали проект постанови №9342 «Про призначення чергових виборів президента України».

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко під час свого звернення до українського народу про запровадження воєнного стану підкреслив, що вибори президента мають відбутися відповідно до Конституції – 31 березня 2019 року. За словами глави держави, воєнний стан жодним чином не має вплинути на початок виборчої кампанії.

«Щоб воєнний стан жодним днем не накладався на початок виборчої кампанії», – підкреслив Порошенко.

Так, президент заявив, що проект про дату виборів президента він внесе до Ради вже на початку грудня.

Однак парламентарі не хотіли підтримувати запровадження воєнного стану до чіткого визначення в законодавстві дати проведення президентських виборів-2019. З огляду на це глава парламенту й вніс проект постанови, в якому чітко визначена дата проведення виборів – 31 березня 2019 року.

Підкреслимо, Верховна Рада України в понеділок, 26 листопада, на позачерговому засіданні ухвалила закон, який затверджує указ глави держави про запровадження воєнного стану в Україні. Проект закону підтримали 276 нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: