Парубій підписав закон про трирічне бюджетне планування

Читать на русском
Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України.

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав законопроект №8044 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (про правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування)».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на дані на сайті парламенту.

Дефіцит бюджету України: як змінювався показник із 2010 до 2018 рокуНайбільше дефіцит бюджету збільшився в 2013 році, а максимально скоротився в 2011-му. Що чекає українців у 2019-му?

Останній етап проходження документа – повернутий із підписом голови Верховної Ради, надісланий на підпис президенту.

Нагадаємо, Парубій 19 грудня заявив, що підпише цей проект закону в середу після закінчення пленарного засідання. Однак закон був підписаний лише в п'ятницю.

До цього Рада розблокувала підписання законопроекту №8044 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (про правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування)».

Як повідомлялося, парламент ухвалив у другому читанні введення трирічного бюджетного планування 6 грудня. Документ створює правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування.

У Міністерстві фінансів, коментуючи ухвалення закону, пояснили, що тепер усі міністерства та держустанови зможуть планувати реформи, розуміючи свої бюджетні можливості на тривалу перспективу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: