САП програла апеляцію на відмову відсторонити чиновника УЗ

Читать на русском
Столичний апеляційний суд відмовив в скарзі антикорупційному прокурору на відмову відсторонити залізничника.
Київський апеляційний суд

Суд залишив чинним рішення про відмову продовжувати відсторонення Андрія Бондаренка від посади начальника відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства філії «Центру забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», якого підозрюють у причетності до закупівлі палива за завищеною ціною у ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воланс Трейд»).

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, в листопаді Солом'янський районний суд міста Києва відмовився продовжувати відсторонення Бондаренка від посади. У САП пообіцяли подати апеляційну скаргу. Не погодившись із таким рішенням, прокурор САП Юрій Олефір оскаржив його й просив скасувати, продовживши відсторонення підозрюваного.

В обґрунтуванні вимог апеляційної скарги прокурор САП відзначав доведеність стороною обвинувачення обставин, передбачених ст. 157 КПК України й вказував на наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України. Також прокурор звернув увагу суду на те, що продовження відсторонення від посади необхідне для виконання вимог ст. 290 КПК України. Своєю чергою адвокат і Бондаренко заперечували проти задоволення апеляції.

Вивчивши матеріали, судді відмовили в задоволенні скарги. На їхню думку, відмова суду продовжувати відсторонення Бондаренка є законною й обґрунтованою, а тому доводи САП слід визнати непереконливими. Колегія також зазначила, що ризики, на яких акцентував увагу прокурор, не доведені.

Нагадаємо, суд відсторонив Бондаренка від посади. Пізніше суд його продовжив. Також Київський апеляційний суд залишив його чинним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: