Справа «Вог Аеро Джету»: суд залишив під арештом авто дружини організатора

Читать на русском
Апеляційний суд столиці залишив під арештом транспортний засіб одного з підозрюваних у справі Вог Аеро Джету.

Суд залишив під арештом автомобіль Audi Q7 2016 року випуску дружини підозрюваного в кримінальному провадженні про закупівлю палива «Укрзалізницею» у ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воланс трейд») Анатолія Савича, якому детективи відводять роль організатора.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги власниці майна, повідомляє «Слово і Діло».

Не погоджуючись із таким рішенням, адвокат в інтересах дружини Савича подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення про арешт авто Audi Q7. За її словами, НАБУ веде розслідування щодо посадовців філії УЗ і державних закупівель дизельного палива, а її чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України (в організації скоєння правопорушення та зловживанні службовим становищем). Зазначені обставини, на думку захисту, жодним чином не стосуються дружини Савича й не є підставою для застосування по відношенню до неї та її особистого майна будь-яких засобів забезпечення кримінального провадження, з урахуванням того, що вона та її цивільний чоловік не є посадовими особами ТОВ «Вог Аеро Джет», «Укрзалізничпостачу» або філії ЦЗВ УЗ, тобто не є суб'єктами кримінального злочину, передбаченого ст. 364 КК України.

Також апелянти вказали, що детектив і суддя дійшли висновку, що автомобіль належить дружині Савича на підставі «Реєстраційної картки ТЗ», яка нібито не є офіційним документом. Також адвокат зазначив, що джерело отримання цього документа й ступінь його достовірності викликають сумніви.

Вивчивши матеріали, судді відмовили в задоволенні скарги. На думку колегії, посилання апелянтів на відсутність належних доказів належність арештованого автомобіля дружині підозрюваного є необґрунтованими. Судді зазначили, що ця інформація спростовуються матеріалами провадження, в тому числі й копією реєстраційної картки ТЗ, яка всупереч доводам апеляційної скарги завірена підписом детектива й сумнівів у її достовірності в колегії суддів не виникає. Крім того, матеріалами провадження підтверджується факт спільного проживання Савича з цивільною дружиною.

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили в розшук Савича. Також йому заочно повідомили про підозру. Раніше НАБУ завершило розслідувати справу «Вог Аеро Джету». Водночас суд скасував арешт рахунків пов'язаних фірм у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: