Суд відсторонив чиновника УЗ у справі «Вог аеро джет»

Читать на русском
Антикорупційні прокурори домоглися усунення начальника одного з відділів філії Центр забезпечення виробництва УЗ.

Суд на два місяці відсторонив від посади начальника одного з відділів філії «Центру забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», якого підозрюють у зловживанні службовим становищем у справі ТОВ «Вог аеро джет» (нині «Воленс трейд»).

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, розповіли журналісту «Слова і Діла» в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

За словами прокурора САП Віталія Кравця, суд відсторонив від посади начальника відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства філії ЦЗВ УЗ. Підставою для відсторонення прокурор вказував ризик впливу на свідків, перешкоджання досудовому розслідуванню, а також ризик знищити, спотворити або приховати речові докази.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», зазначену посаду обіймає Андрій Бондаренко. У декларації підозрюваний вказав свою квартиру в Києві площею майже 113 кв. м, а також гараж у столиці площею 19,3 кв. м та дві земельні ділянки в Київській області своєї дружини. Крім того, дружина Бондаренка володіє двома автомобілями Volkswagen Touareg і Тiguan 2010 та 2012 років випуску. За минулий рік він заробив майже 150 тис. грн, а його дружина – нічого. Водночас дружина підозрюваного готівкою зберігає 53 тис. дол., а 150 тис. грн і 3 тис. дол. вона позичила третім особам.

Нагадаємо, трьох підозрюваних у справі «Вог Аеро Джет» відпустили під особисте зобов'язання.

Як відомо, 17-18 липня детективи НАБУ в цій справі повідомили про підозру п'ятьом особам. Одна з них ховається за кордоном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: