Організатор справи «Вог Аеро Джету» знову спробував зняти арешт з автівки

Читать на русском
Розшукуваний організатор справи Вог Аеро Джету намагався переконати суд у тому, що не було підстав для арешту транспортного засобу його дружини.

Розшукуваний організатор справи «Вог Аеро Джету» Анатолій Савич намагався зняти арешт з автівки Audi Q7 2016 року випуску його цивільної дружини, проте суд відмовив.

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Савича вказав, що його клієнту досі не вручене повідомлення про підозру в зв'язку з тривалою відсутністю в Україні за станом здоров'я та необхідністю лікування. Він також наголошував, що при розгляді клопотання про арешт автівки ані суддя, ані детектив не встановлювали походження грошових коштів, використаних дружиною Савича при оплаті за придбання Audi Q7. Крім того, вони не перевіряли наявність чи відсутність зв'язку таких коштів із вчиненим діянням, яке досліджується в кримінальному провадженні. Зокрема, слідством не встановлено жодного факту передачі Савичем будь-яких грошових коштів своїй цивільній дружині.

Захисник підозрюваного додав, що протягом 2014-2015 років цивільною дружиною його клієнта були зняті з реєстрації та продані три автомобілі середньо ринковою вартістю більш ніж 3 мільйони гривень, що дозволяло останній придбати в червні 2016 року Audi Q7 за 2,94 млн грн. У клопотанні адвокат просив суд скасувати арешт транспортного засобу.

Своєю чергою детектив заперечував проти задоволення клопотання. Він пояснив, що підставою для арешту було забезпечення спеціальної конфіскації майна, оскільки автомобіль придбали приблизно за місяць після незаконного перерахування коштів із підприємств, діяльність яких є предметом досудового розслідування. Детектив також додав, що попередні автівки цивільної дружини Савича були відчужені не одночасно, а почергово, тобто за кошти від продажу попереднього автомобіля купувався інший. Відповідно, розміру її доходів не було достатньо для придбання автомобіля марки Audi Q7. Такі обставини перевірялись слідчим суддею при накладенні арешту. Тим паче, що Київським апеляційним судом цю ухвалу залишили без змін.

Вивчивши матеріали клопотання, суддя Українець відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, суд скасував арешт рахунків пов'язаних фірм у справі «Вог Аеро Джету». Раніше повідомлялося, що фірма намагається зняти арешт з цих рахунків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: