Справа «Вог Аеро Джет»: суд продовжив відсторонення залізничника

Читать на русском
Антикорупційні прокурори домоглися продовження відсторонення від посади залізничника, пов'язаного зі справою Вог Аеро Джет.

Суд продовжив відсторонення на два місяці начальника відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Андрія Бондаренка, підозрюваного в справі «Вог Аеро Джет».

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Віталій Кравець просив суд продовжити відсторонення Бондаренка й зазначав, що існують обставини, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії попередньої постанови про відсторонення залізничника від посади, є необхідність виконання вимог ст. 290 КПК України, а також складання обвинувального акта.

Суддя клопотання задовольнив і продовжив відсторонення підозрюваного до 16 листопада.

Як відомо, в березні 2016 року «Вог Аеро Джет» виграла тендер і уклала з ЦЗВ УЗ договір поставки дизпалива за економічно вигідною ціною, нижчою за ринкову. Згодом чиновники філії та представники фірми тричі (23, 25 і 29 березня) укладали додаткові угоди, якими була безпідставно завищена ціна на паливо. Ці дії призвели до переплати на 92 мільйони гривень, що спричинило збитки держпідприємству.

Нагадаємо, суд відсторонив чиновника УЗ у справі «Вог Аеро Джет». Раніше НАБУ та САП оголосили в розшук організатора схеми в цій справі. Також НАБУ завершило розслідувати справу «Вог Аеро Джет».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: