Суд відмовився взяти під варту розшукуваного фігуранта справи Мартиненка

Читать на русском
Столичний суд відмовився заочно брати під варту фігуранта справи СхідГЗК, який ховається в Латвії.
Євген Буга

Суд відмовив детективу НАБУ у взятті під варту фігуранта справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка щодо розкрадання коштів державного підприємства «СхідГЗК» Євгена Бугу, який ховається за кордоном.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією детектива, Бугу підозрюють у пособництві в заволодінні майна «СхідГЗК» шляхом зловживання службовим становищем, а також в участі в злочинній організації та в злочинах, скоюваних такою організацією.

Зазначається, що спочатку НАБУ заочно повідомило про підозру Бузі, оскільки не змогли встановити його місцеперебування. Однак пізніше детективам вдалося дізнатися, що підозрюваний може перебувати в Латвії. Після цього НАБУ надіслало туди запит про міжнародну правову допомогу з метою вручити підозру Бузі, а також повістку на допит. У відповідь детективи отримали розписку підозрюваного про отримання повідомлення, проте на допит він так і не з'явився.

У Бюро додали, що Буга перебуває в українському розшуку з 31 травня 2017 року, а в міжнародному – з 28 вересня 2017 року. 31 жовтня 2017 року Солом'янський суд Києва дозволив НАБУ затримати Бугу з метою приведення його до суду для обрання запобіжного заходу.

Вислухавши доводи детектива, суд відмовив у задоволенні клопотання. За словами Курової, суд не має доказів, що Буга перебуває в міжнародному розшуку й що його внесли до бази Інтерполу, оскільки детектив не надав необхідних документів.

Нагадаємо, суд визначився з датою розгляду справи Мартиненка.

Також стало відомо, що НАБУ розслідує ще два епізоди в справі екс-нардепа.

Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: