РФ посилить агресію в Україні на Різдво, не виключають у США

Читать на русском
Американські аналітики прогнозують, що Росія може наростити агресію в Україні під час новорічних та різдвяних свят.

Американські аналітики прогнозують, що Росія може наростити агресію в Україні під час новорічних та різдвяних свят.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Newsweek.

Порошенко знову звернувся до Путіна через інцидент в Азовському моріПрезидент знову закликав запровадити азовський пакет санкцій проти Росії й закрити для її суден порти Європи та США.

Видання наводить точку зору колишнього посла США в Україні Джона Гербста, який вважає, що РФ вчиняє акти агресії, коли світова спільнота цього не очікує.

«Москва любить вчиняти дії з агресії, коли світ не звертає уваги. Вона вторглась до Афганістану протягом Різдвяних свят в 1979 році і напала на Грузію під час сезону відпусток в серпні», - цитує видання Гербста.

Екс-посол, зокрема, вважає, що ймовірність атаки Кремля може спричинити слабка реакція Заходу на ескалацію Москвою агресивних дій проти України після захоплення кораблів у Керченській протоці.

Директор Центру дипломатії Байдена Майкл Карпенте наголошує, що ескалація в протистоянні за контроль над Азовським морем може зрости.

«Росіяни прагнуть повного домінування над Керченською протокою та Азовським морем і українці не хочуть віддавати контроль над власними територіальними водами і свободу проходження через протоку і це їх право. Тому, потенціал ескалації великий», - говорить Майкл Карпентер.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко оголосив про припинення дії правового режиму воєнного стану в десяти областях України.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер анонсував, що звільнення українських моряків з полону в РФ ще до Різдва цілком ймовірно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: