Протести «жовтих жилетів»: активісти підпалили пункти оплати за проїзд автомагістралями

Читать на русском
У Франції жовті жилети захопили пункти оплати за проїзд автомагістралями та підпалили їх. Водіїв просять бути обережними.
Франція - протести «жовтих жілетів».

У Франції, у вівторок, 18 грудня, «жовті жилети» захопили пункти оплати за проїзд автомагістралями та підпалили їх.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Протести «жовтих жилетів»: збільшилася кількість затриманихВ цілому, за даними поліції, по всій країні у цю суботу у протестах взяло участь близько 33,5 тис. осіб.

Найбільший оператор дорожнього руху Франції Vinci Autoroutes, що кілька перехресть шосе серйозно пошкоджені через протести активістів. Зокрема, у прес-службі заявили, що демонстрації тривають на 40 об'єктах мережі.

«Водії повинні бути максимально уважними, коли вони під'їжджають до воріт збору плати та місця доступу до автомагістралей через наявність численних пішоходів», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Парижі в ході акцій протестів минулої суботи затримали 179 осіб. У Франції в суботу, 15 грудня, поновилися антиурядові протести з участю руху «жовтих жилетів». Тоді повідомлялося, що в ході акцій до вечора в Парижі і передмістях було затримано 136 осіб, 96 з них - були поміщені під варту.

На акцію у Парижі в суботу вийшли кілька тисяч людей, по всій країні протестують 33,5 тисячі чоловік, тиждень тому у той же час повідомлялося про більш високе число затримань - понад 500.

За інформацією видання у деяких місцях сталися сутички активістів з правоохоронцями, які застосували сльозогінний газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: