У Авакова заявили про розкриття нападів на активістів

Читать на русском
Слідство розкрило сім резонансних нападів і замахів на активістів у 2018 році, стверджують у міністерстві.

У МВС відзвітували про результати розслідування нападів на сімох активістів, які сталися в 2018 році.

Як пише «Слово і Діло», про справи розповів речник міністерства Артем Шевченко в Facebook у п'ятницю, 28 вересня.

У всіх нападах на активістів встановлені виконавці – ЛуценкоДеякі напади на активістів пов'язані з кримінальними бізнес-розбірками, стверджує генпрокурор.

В першу чергу Шевченко нагадав, що справа про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської в ​​Київській області повністю розкрита й «підозрюваний уже став обвинуваченим і навіть підсудним, замовного характеру злочину не встановлено».

Також розкритою є справа про замах на вбивство активіста одеського Автомайдану, члена Ради громадського контролю НАБУ Віталія Устименка в Одесі. За даними МВС, наразі двоє підозрюваних під вартою, слідство триває.

Як повідомляє речник МВС, розкритою є й справа про вбивство активіста та ветерана АТО Віталія Олешка в Бердянську. Зараз п'ятеро підозрюваних перебувають під вартою. Виконавець злочину надав свідчення щодо замовника, його шукають.

За інформацією Шевченка, справа про замах на вбивство радниці мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк у Херсоні також розкрита, «незважаючи на помилку на першому етапі, 5 підозрюваних включно з організатором, під вартою, замовників продовжують шукати поліція та СБУ, яка веде окреме провадження саме з пошуку замовників злочину».

Також розкритою є справа про замах на вбивство одеських активістів Григорія Козьму та Михайла Кузаконя. Троє підозрюваних під вартою, слідство триває.

Шевченко також додав, що розкритою є й справа про замах на вбивство активіста Олега Михайлика в Одесі. Зараз троє підозрюваних перебувають під вартою, слідство та пошук замовників тривають.

Як повідомлялося, напередодні під Адміністрацією президента в Києві відбулася акція «Мовчання вбиває» з вимогою розслідувати близько півсотні нападів на активістів. Після цього активісти вирушили до будинку голови МВС Арсена Авакова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: