Гриценко, Чумак і Фірсов у одній команді. Що з цього вийде?

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Об‘єднання Віктора Чумака, Єгора Фірсова та Анатолія Гриценка – хороший знак. У них є шанс показати, що формулу про трьох українців і двох гетьманів можна переписати. Чи перепишуть?

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Охотін, передає «Слово і Діло».

«Поки навіть сума рейтингів цих гравців – а об‘єднання ніколи не дає такого показника – не відкриває можливості говорити про другий тур на президентських виборах», – зазначив Охотін.

Втім, це непоганий крок до парламентських, додав він.

Політтехолог припустив, що нова сила набере мінімальні 5%, отже, зможе завести групу депутатів через список. Крім того, Гриценко та Чумак можуть перемогти на мажоритарних округах.

Кого українці бачать майбутнім президентомНайвищий рейтинг у лідерки Батьківщини Юлії Тимошенко, чинний глава держави Петро Порошенко лише на третьому місці.

«Це дасть два додаткових мандати в разі успіху. Попри усталений міф, купити всіх виборців неможливо. Просто не всі вміють добре працювати з мобілізацією. І на неї впливають багато непрогнозованих факторів. Чумаку, наприклад, вдавалося виграти в Олеся Довгого в 2012 році. Питання в тому, чи ризикне в тріо Гриценко-Чумак-Фірсов хтось підкорити хвилю роботи «в полі», а не в‘їхати в історію на м‘яких подушках списку», – уточнив він.

У варіанті самостійної гри Садового, Вакарчука та проекту, який анонсують, зокрема, Нефьодов і Гусовський, однодумці-ліберали стають найбільш запеклими конкурентами, констатував експерт.

«Демократ демократу lupus est», – підкреслив він.

За його словами, Гриценко, Чумак, Садовий, єврооптимісти та еволюціоністи-реформатори працюють в одній невдячній, перебірливій у хорошому значенні цього слова та небагаточисельній ніші. Їхні виборці ще й злопам‘ятні.

«Фактично, в ліберального табору на 2019 рік є два варіанти. Або домовляться й покажуть приклад, що місця у владі стане всім, або буде війна компроматів і звинувачень, яку підігріватимуть усі, кому не лінь. Бої павуків у банці цікаві для всіх, крім павуків», – резюмував Петро Охотін.

«Слово і Діло» розбиралося, навпроти чийого прізвища поставили б галочку українці, які вже визначилися.

Більше про місію нових облич в українській політиці – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: