Справа Гриценка: Матіос заступився за екс-керівника Міноборони

Читать на русском
Поки не буде результатів експертиз у кримінальній справі про розкрадання коштів у армії, зокрема під час керівництва Міноборони Анатолієм Гриценком, законних підстав говорити про будь-які ознаки злочину немає.
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Поки не буде результатів експертиз у кримінальній справі про розкрадання коштів у армії, зокрема під час керівництва Міноборони Анатолієм Гриценком, законних підстав говорити про будь-які ознаки злочину немає.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю LIGA.net.

За словами Матіоса, будь-яка тимчасова слідча комісія, в тому числі ТСК Верховної ради, яка займається з'ясуванням обставин розкрадань в армії, це «елемент примітивної політичної вендети».

Військовий прокурор вважає, що Верховна Рада не має права втручатися в розслідування, тому він відмовився надати інформацію ТСК і секретарю комітету з нацбезпеки Верховної Ради Івану Віннику.

«Це зібрання для струсу нижніх шарів атмосфери. Я не відмовив, а нагадав нардепам, що жоден орган, в тому числі Верховна Рада, не має права втручатися в розслідування», – сказав Матіос.

На питання про те, чи створили ТСК для того, щоб дискредитувати Гриценка, Матіос відповів, що не розуміє мотиву створення комісії.

«Ті, хто знає про мої відносини з Гриценком, голосно регочуть. Але я все одно не розумію мотиву її створення. Якщо нардепам потрібно зайняти час, то нехай створюють», – відповів він.

Коментуючи слова Вінника про те, що за часів міністерської каденції Гриценка був надлишковий експорт військової техніки, Матіос сказав, що експорт зброї був завжди, а політичні заяви не тягнуть за собою юридичних наслідків, на відміну від слідчих і прокурорів.

Також Матіос додав, що інститут за рік проводить понад мільйон експертиз зі штатом у триста працівників, і якщо державі дуже потрібно прискорити процес, то потрібно збільшити штат, а не говорити про затягування їх проведення.

Гриценко в 2005-2007 роках обіймав посаду міністра оборони в уряді Віктора Януковича, Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова.

У 2007 році він пішов у політику, в 2019 році Гриценко втретє планує балотуватися на посаду президента.

Раніше в БПП заявили, що хочуть покарати Гриценка за розвал армії.

У відповідь Гриценко подав до суду позов проти партії Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: