Назвали імена п'ятьох учасників нападу на Гриценка

Читать на русском
Соратник Анатолія Гриценка стверджує, що за нападом на активістів цієї політсили в Одесі стоїть Служба безпеки.

Соратник лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка Єгор Фірсов стверджує, що за нападом на активістів цієї політсили в Одесі стоїть Служба безпеки.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у своєму блозі, називаючи прізвища п'ятьох нападників.

Вибори-2019: які шанси в націоналістів?Нацкорпус не підтримує рішення представників окремих націоналістичних організацій назвати Руслана Кошулинського єдиним кандидатом від націоналістичного табору.

«Важлива інформація з приводу нападу на Гриценка й активістів партії «Громадянська позиція». Особи п'ятьох нападників уже встановлені, їх затримали. Щодо чотирьох відбувся суд, який відправив їх під домашній арешт з електронними браслетами. П'ятого судитимуть сьогодні», – пише Фірсов.

За даними нардепа, імена нападників: Олександр Капшин, Рамзан Тагіров, Володимир Куляба, Богдан Іванченко й Андрій Іванов.

«Перші двоє досить відомі в певних колах Одеси. Капшин є учасником місцевого рейкового «Автомайдану», пов'язаного з Резвушкіним і мером Трухановим», – пише Фірсов.

За його словами, Тагірова називають рейдером, організатором погромів на будівництвах.

«У мережі можна знайти матеріали, які розповідають про подвиги цих «активістів» – напад на будівельні майданчики, наїзди на нелегальні зали ігрових автоматів і спроби кришування таких закладів та інші замовні руху. І ось до цих подвигів додався ще один – напад на кандидата в президенти», – пише екс-нардеп.

Фірсов стверджує, що, за його інформацією, нападники на Гриценка «діяли за вказівкою СБУ».

У мережі обговорюють напад на Гриценка в ОдесіНа Анатолія Гриценка та його соратників в Одесі напали невідомі, є постраждалі. Що про це думають у соцмережах – у добірці Слова і Діла.

Як повідомлялося, 28 листопада близько 30 людей в масках напали на лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та його однопартійців у Одесі.

Гриценко поклав відповідальність за напад на нього із соратниками в Одесі на президента Петра Порошенка.

У партії «Блок Петра Порошенка» заявили, що вимагають від правоохоронних органів швидкого розслідування хуліганських дій щодо Гриценка, а його самого звинуватили в чорному піарі.

30 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що п'ятеро нападників на Гриценка впізнані й затримані Національною поліцією, а ще щодо 12 осіб будуть ухвалені процесуальні рішення.

Гриценко раніше оголосив про намір брати участь у президентських виборах у березні 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: