Макрон пригрозив «жовтим жилетам» жорсткою відповіддю

Читать на русском
Уряд Франції вдасться до жорстких заходів щодо тих осіб, які влаштовували погроми під час маніфестацій «жовтих жилетів».

Уряд Франції вдасться до жорстких заходів щодо тих осіб, які влаштовували погроми під час маніфестацій «жовтих жилетів».

Таку заяву телеканалу BFM увечері 22 грудня зробив президент країни Еммануель Макрон під час свого візиту в Чад, пише «Слово і Діло».

Протести у Франції: якими будуть наслідки для МакронаПротести у Франції тривають четвертий тиждень. Серед вимог протестувальників – відставка Макрона.

«Я уважно стежив протягом усього дня за тим, що відбувалося в країні і мене про це інформував міністр внутрішніх справ. Цілком очевидно, що французькою юстицією будуть прийняті дуже жорсткі заходи щодо правопорушників», - сказав Макрон.

«Франції зараз необхідно, щоб запанував порядок і злагода. Країна потребує загальної згоди, єдності, спільного просування до важливих колективних цілям. Важливо зараз домогтися примирення і ліквідувати розбіжності», - підкреслив Макрон.

Президент перебуває із дводенним візитом в Чаді, де він відвідав в Нджамені військову базу, на території якої розташований головний штаб французьких частин, які беруть участь у регіональній антитерористичній операції Бархан. Разом із тисячею військових він відсвяткував наближення Різдва.

Раніше активісти підпалили пункти оплати за проїзд по автомагістралях.

Також нагадаємо, в Парижі «жовті жилети» атакували Український культурний центр.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: