Макрон оголосив у Франції надзвичайний економічний стан

Читать на русском
Французький лідер Еммануель Макрон в телевізійному зверненні до громадян фактично оголосив у Франції надзвичайний економічний стан.

Французький лідер Еммануель Макрон в телевізійному зверненні до громадян фактично оголосив у Франції надзвичайний економічний стан.

Про це пише «Слово і Діло».

У Парижі «жовті жилети» атакували Український культурний центрУ Парижі вандали пошкодили табличку з назвою Українського культурно-інформаційного центру біля входу в будівлю.

«Я сьогодні фактично оголошую про надзвичайний економічний стан в країні. Необхідно підтримати економіку, необхідно підтримати освіту, ту молодь, яка хоче вчитися і жити вільними людьми», - сказав він.

Він зажадав від уряду і парламенту перебудувати їх роботу. За його словами, з 2019 року мінімальний розмір оплати праці у Франції зросте на €100.

«Мінімальний розмір оплати праці виросте на € 100 на місяць, починаючи з травня 2019 року. Крім того, починаючи з 2019 року не будуть обкладатися податками і соціальними платежами понаднормові години роботи. Крім того, буде встановлена ​​в кінці року спеціальна премія для співробітників, що не обкладаються ні податками, ні соціальними платежами», - додав він.

8 грудня під час акції «жовтих жилетів» у Франції були затримані понад 1,7 тис. демонстрантів, 1150 з них - в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: