Протести у Франції: назвали нову кількість загиблих

Читать на русском
36-річний водій загинув на півдні Франції в п'ятницю, коли його машина зіткнулася з вантажівкою на круговій розв'язці, заблокованій протестувальниками руху жовті жилети.

36-річний водій загинув на півдні Франції в п'ятницю, коли його машина зіткнулася з вантажівкою на круговій розв'язці, заблокованій протестувальниками руху «жовті жилети».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили французькі місцеві органи влади, пише Reuters.

Макрон оголосив у Франції надзвичайний економічний станФранцузький лідер Еммануель Макрон в телевізійному зверненні до громадян фактично оголосив у Франції надзвичайний економічний стан.

Водій автомобіля загинув у результаті аварії біля Перпіньяна, повідомило поліцейське джерело в суботу.

Таким чином кількість жертв, пов'язаних з антиурядовими протестами, зросла до 10 людей. 9 інших також померли здебільшого через дорожньо-транспортні пригоди, пов'язані з блокуванням руху.

Нагадаємо, в Парижі під час акцій протестів у суботу, 8 грудня, затримали 179 осіб.

Також 15 грудня поновилися антиурядові протести за участю руху «жовтих жилетів». Тоді повідомлялося, що під час акцій до вечора в Парижі та передмістях були затримані 136 осіб, 96 із них були поміщені під варту.

На акцію ув Парижі в суботу вийшли кілька тисяч людей, у всій країні протестують 33,5 тисяч осіб, тиждень тому в той же час повідомлялося про більш високе число затримань – понад 500.

У деяких місцях сталися сутички активістів із правоохоронцями, які застосували сльозогінний газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: