Масові протести у Франції забрали життя вже п'яти людей

Читать на русском
Серйозні поранення отримали 46 учасників протесту. Також жертвами насильства стали 717 поліцейських, жандармів і пожежників.

П'ятеро людей загинули, 1407 були поранені в ході масових акцій протестів так званих жовтих жилетів у Франції.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 11 грудня, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни.

Протести у Франції: хто й чому зацікавлений у соціально-економічних бунтах?Чим завершаться протести у Франції та який вони матимуть ефект у найближчому майбутньому Європи – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

За даними відомства, станом на сьогодні маніфестації «жовтих жилетів» привели до загибелі п'ятьох людей, 1407 осіб поранені, з яких 46 - важко.

Також жертвами насильства під час заворушень стали 717 поліцейських, жандармів і пожежників.

Як відомо, у Франції з 17 листопада тривають акції протестного руху так званих жовтих жилетів. Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом і вимагають відставки президента та прем'єр-міністра. Особливо масовими заворушення були минулої суботи в Парижі.

Уряд Франції пішов на економічні поступки «жовтим жилетам» і відстрочив на рік підвищення цін на пальне і наклав мораторій на підвищення протягом зими тарифів на газ і електроенергію.

Також з 2019 року в країні буде підвищена на 100 євро мінімальна зарплата і зменшено податковий тягар для найбільш незахищених верств населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: