Суд відмовив фірмі матері Онищенка в скарзі на держвиконавця

Читать на русском
Приватна компанія, яка раніше належала матері Олександра Онищенка, не змогла залучити до відповідальності держвиконавця.

Суд залишив без задоволення апеляцію ТОВ «Майдан-Плаза», яке раніше належало матері народного депутата-втікача, обвинуваченого в організації «газових схем», Олександра Онищенка Інесі Кадирової, на відмову суду визнати неправомірними дії державного виконавця щодо арешту майна фірми.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, ТОВ «Майдан-Плаза» в цивільному порядку судочинства подало скаргу на дію державного виконавця Печерського районного відділу державної виконавчої служби Києва Головного територіального управління юстиції в столиці Ірини Боголей. Ідеться про постанову Боголей про арешт майна ТОВ «Майдан-Плаза» та відкриття виконавчого провадження на виконання рішення Солом'янського районного суду Києва від 20 квітня. Зазначене рішення Солом'янського суду засекречене. У скарзі фірма «Майдан-Плаза» просила визнати дії держвиконавця Боголей неправомірними, скасувати її постанову про арешт майна, а також зняти арешт із майна. Однак Солом'янський суд відмовив у відкритті провадження.

«Майдан-Плаза» зверталася з аналогічною скаргою до Окружного адміністративного суду Києва, але він також відмовив. Пізніше фірма звернулася до Київського апеляційного суду зі скаргою на відмову Солом'янського суду відкрити провадження. Апеляційний суд поновив термін апеляційного оскарження компанії й відкрив провадження. Однак пізніше залишив скаргу й віддав її на доопрацювання. 5 листопада Київський апеляційний суд призначив розгляд апеляції на 13 грудня. 13 грудня суд відмовив у задоволенні скарги.

Судді встановили, що скаржник оскаржує дії державного виконавця та постанову про арешт майна боржника за виконавчим провадженням, винесеним на підставі рішення суду про арешт майна в «газовій справі». Колегія погодилася із судом першої інстанції, що зазначена справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, оскільки арешт був накладений у межах кримінального провадження та за правилами КПК України.

Нагадаємо, суд зняв арешт із нерухомості ТОВ «Майдан-Плаза», яке належало матері Онищенка. Однак пізніше суд за клопотанням НАБУ наклав арешт на корпоративні права нового власника фірми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: