Зняття арешту з майна матері Онищенка: НАБУ вчасно відреагувало

Читать на русском
В Антикорупційному бюро оперативно відреагували на зняття арешту з майна родички депутата-втікача.

Суд наклав арешт на 100% корпоративних прав Акціонерного товариства «Гесіс СА» у ТОВ «Майдан-плаза», на майно якого раніше був накладений арешт через його приналежність матері народного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, власником, директором та бенефіціаром «Майдан-плаза» донедавна значилася мати нардепа Інеса Кадирова. Офісні приміщення загальною площею 535 кв. м зазначеної фірми в Києві за адресою вулиця Хрещатик, 26-Б були заарештовані в рамках «газової справи» Онищенка. Однак нещодавно там змінилися власники – єдиним засновником вказується АТ «Гесіс СА», а бенефіціаром – швейцарець Лорріс Поло. Використовуючи зміну власників 17 квітня представник «Майдан-плаза» домігся зняття арешту з майна фірми.

Водночас уже 18 квітня детективи зробили накладення арешту на корпоративні права нових власників «Майдан-плаза». Також ці права рішенням суду були передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Нагадаємо, суд дозволив НАБУ та САП провести заочне розслідування щодо Онищенка.

Раніше адвокату нардепа відмовили в скасуванні запиту на екстрадицію в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: