Адвокат судді Войтенко перевірить дзвінки заявника в справі його клієнта

Читать на русском
Столичний райсуд дозволив захисту підозрюваної судді з Подільського суду вивчити дзвінки заявника у справі.

Суд надав адвокатові підозрюваної в отриманні хабара судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко доступ до інформації за абонентським номером заявника в справі його клієнта Максима Святненка.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на постанову від 10 грудня.

Як наголошується в документі, доступ до інформації надано за період із 1 травня до 20 липня 2017 року. Йдеться про номер телефону, який заявник зазначив у протоколах допиту.

Суддя Войтенко підозрюється детективами НАБУ в тому, що у змові із заступником керівника апарату суду Юлією Чубко зробила умисні дії з отримання $10 тисяч за вплив на ухвалення рішення суддею Галиною Супрун, а саме на рішення на користь позивача в справі за позовом ЗАТ «Агрофірма «Квіти України».

Адвокат судді Войтенко звернувся з клопотанням. Зі змісту протоколів допиту заявника випливає, що він ніколи не був знайомий, не контактував особисто або за допомогою засобів зв'язку з Войтенко. Сторона захисту стверджує, що узгодженими діями працівників Служби безпеки України, детективів НАБУ та прокурорів САП у змові із заявником Максимом Святненком вчинена провокація злочину.

Раніше Святненко брав участь у конкурсі на посаду начальника відділу роботи зі свідками та заявниками НАБУ. Адвокат вважає, що саме під час участі в конкурсі на зазначену посаду в НАБУ Святненко почав співпрацювати з правоохоронними органами на конфіденційній основі, з метою створення штучних обставин злочину та штучних доказів.

14 червня 2017 року Святненко скоїв ДТП на вулиці Хорива, поблизу Подільського суду Києва, зачепивши автомобіль заступника керівника апарату суду. Але після ДТП не викликав поліцію, а цілеспрямовано пішов до будівлі суду й почав шукати власника авто.

У перші хвилини знайомства з раніше невідомим йому заступником керівника суду Святненко нібито розголосив конфіденційну інформацію свого клієнта, повідомивши про справу на розгляді в судді Супрун. І заступник керівника суду нібито відразу почав обговорювати з ним питання неправомірної вигоди. Наступного дня була подана заява до правоохоронних органів.

Святненко також є заявником у справі судді Баришівського суду Київської області Олександра Лисюка, якому у вересні 2017 року передали $2500. Адвокат зазначив, що супровід справ судді Лисюка та Войтенко здійснював один і той самий оперуповноважений СБУ. Захист хоче довести факт спілкування та координації дій шляхом моніторингу з'єднань телефоном.

Нагадаємо, суд обмежив терміни ознайомлення зі справою для судді Войтенко. Раніше суд не поновив запобіжний захід судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: