Суд не відновив запобіжний захід судді Войтенко

Читать на русском
Антикорупційні прокурори не змогли домогтися покладання обов'язків на підозрювану суддю з Подільського суду Києва.

Суд не поновив процесуальні обов'язки судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко, підозрюваної детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в постанові, після внесення Войтенко застави в 30 тисяч гривень на неї поклали низку процесуальних обов'язків, а саме прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваною та свідками й здати на зберігання закордонного паспорта.

Також у документі зазначають, що 11 серпня детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування. Крім того, підозрюваним та адвокатам надали доступ до матеріалів досудового розслідування, які складаються з 11 томів і речових доказів. Сторона захисту продовжує ознайомлюватися з розслідуванням, а тому прокурор просив суд відновити обов'язки Войтенко, термін яких сплив 23 жовтня.

Вивчивши клопотання прокурорів САП, суд відмовив у задоволення клопотання, оскільки дія обов'язків минула.

Нагадаємо, суд не продовжив обов'язки підозрюваної судді Войтенко. Також суд обмежив їй терміни ознайомлення зі справою. Раніше суд також скасував арешт частини грошей судді Войтенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: