Суд скасував арешт частини грошей судді Войтенко

Читать на русском
Столичний райсуд скасував арешт майже двох тисяч доларів судді Подільського суду, які вилучили детективи.

Суд скасував арешт 1900 доларів, вилучених під час обшуку в службовому кабінеті судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко, підозрюваної детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського суду Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Войтенко Євген Шкурідін подав клопотання про зняття арешту з грошей Войтенко. Вислухавши доводи адвоката підозрюваної, суддя частково задовольнив клопотання й зняв арешт лише з 1900 доларів.

Як відомо, 27 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі спільно з працівниками Служби безпеки України провели обшуки в Подільському суді Києва. Після обшуків детективи повідомили про підозру судді Войтенко та заступниці керівника апарату суду Юлії Чубко. Їх підозрюють в одтриманні хабара за здійснення незаконного впливу на суддю цього ж суду Галину Супрун для ухвалення рішення в справі.

Нагадаємо, суд не продовжив обов'язки підозрюваній судді Войтенко. Також НАБУ повернуло гроші її чоловіку. Раніше Вища рада правосуддя продовжила відсторонення підозрюваної НАБУ судді з Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: