НАБУ повернуло гроші чоловіку підозрюваної судді Войтенко

Читать на русском
Детектив Нацбюро повернув вилучені гроші чоловікові судді, підозрюваної в отриманні неправомірної вигоди.

Детективи Національного антикорупційного бюро повернули чоловікові підозрюваної в одержанні неправомірної вигоди судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко Юрію 7150 доларів.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповіли в НАБУ.

За словами співрозмовника, гроші, які зобов'язав повернути своїм рішенням Солом'янським райсуд Києва в особі судді Ади Педенко, повернули.

Раніше Солом'янський суд зобов'язав детектива НАБУ повернути $7150 чоловіку судді Войтенко, оскільки ці гроші не були арештовані судом і мають статус тимчасово вилученого майна. Повернути кошти просив Юрій Войтенко, подавши скаргу на бездіяльність детектива НАБУ, який не повертав гроші.

У коментарі журналісту «Слова і Діла» прокурор САП Вадим Кохно сказав, що детектив повинен був виконати це рішення.

Як відомо, в ході обшуку будинку і в кабінеті у судді Войтенко детективи НАБУ вилучили $15 250. З цих грошей $2600 були ідентифіковані як частина неправомірної вигоди, ще $5500 заарештували як гарантію майбутньої конфіскації. Решта коштів залишилися в статусі тимчасово вилученого майна. За словами чоловіка підозрюваної, ці гроші отримані сумлінно і законно від продажу 4 квітня свого автомобіля Toyota Corolla 2014 року випуску за $13 000.

Нагадаємо, термін відсторонення від правосуддя судді Войтенко закінчився 20 серпня. Наразі вона продовжує виконувати обов'язки.

Раніше НАБУ знайшло в кабінеті київської судді понад 5 тисяч доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: