Суд обмежив терміни ознайомлення зі справою для судді Войтенко

Читать на русском
Столичний суд задовольнив прохання антикорупційних прокурорів про обмеження термінів ознайомлення з розслідуванням.
Солом'янський суд Києва

Суд обмежив до 21 грудня терміни ознайомлення з кримінальним провадженням за підозрою судді Подільського районного суду Києва Тетяни Войтенко та заступника керівника апарату цього суду Юлії Чубко.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«З метою припинити штучне затягування процесу, відповідно до частини 10 статті 290 КПК України, 21 листопада до слідчого судді подано клопотання щодо встановлення строку стороні захисту на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 5 днів з моменту винесення ухвали, зважаючи на обсяг, складність та умови доступу до матеріалів. 27 листопада ухвалою слідчого судді Солом'янського райсуду Києва стороні захисту встановленмй термін на ознайомлення з матеріалами вказаного кримінального провадження до 21 грудня», – підкреслили в САП.

За словами прокуратури, одна з підозрюваних за більш ніж півтора місяця не спромоглися ознайомитись з матеріалами досудового розслідування, які складаються лише з 11 томів. Як додали в САП, сторона захисту на початку ознайомлення отримала від детектива копії всіх матеріалів вказаного кримінального провадження.

«Зокрема, за період із 16 жовтня до 21 листопада обвинувачена вважала за доцільне приділити вказаній процесуальній дії загалом менш ніж дві години свого часу. Аналогічно триває процес ознайомлення з матеріалами кримінального провадження захисниками судді, один із яких присвятив вказаній процесуальній дії за цей період аж 11 годин, а другий захисник – 6 годин, третій – узагалі не приступив до ознайомлення», – додали в прокуратурі.

Водночас САП повідомила, що інша обвинувачена Чубко ще 31 жовтня ознайомилася з матеріалами кримінального провадження в повному обсязі.

Нагадаємо, суд скасував арешт частини грошей судді Войтенко. Також суд не продовжив їй обов'язки. Раніше НАБУ повернуло гроші чоловікові підозрюваної судді Войтенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: