Україна отримала перший транш від МВФ за програмою Stand-by

Читать на русском
Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-by Arrangement.

Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-by Arrangement (SBA), яку Рада директорів МВФ ухвалила 18 грудня 2018.

Кредит МВФ для України: що означає перехід на програму Stand-byМВФ підтвердив затвердження 14-місячної програми Stand-by для України – до завершення періоду виборів і призначення нового Кабміну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ в п'ятницю, 21 грудня, передає «Слово і Діло».

У повідомленні зазначено, що завдяки надходженню 1 мільярда спеціальних прав запозичень (близько 1,4 мільярда доларів – ред.) від МВФ резерви України зросли до 20 мільярдів доларів станом на 21 грудня 2018 року. Востаннє такий рівень міжнародних резервів був зафіксований у січні 2014 року.

У НБУ відзначають, що завдяки отриманню фінансування від МВФ, ВББ та Єврокомісії Україна зможе завершити поточний рік з обсягом міжнародних резервів на суму близько 20 мільярдів доларів, що більше, ніж прогноз Нацбанку.

Раніше оприлюднили новий меморандум України з МВФ.

Також нагадаємо, в НБУ відреагували на нову програму МВФ для України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: