МВФ зобов'язав Україну розділити ДФС

Читать на русском
МВФ зобов'язав Україну розділити Державну фіскальну службу на податкову та митну служби. Розподіл ДФС включили до меморандуму.

Норма про поділ Державної фіскальної служби на податкову та митну служби міститься в меморандумі України та Міжнародного валютного фонду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на текст меморандуму.

Скільки в листопаді заробив голова ДФС і його заступникиВиконувач обов'язків голови ДФС Власов заробив минулого місяця 23,5 тисячі гривень, менше за своїх заступників.

Згідно з документом, поділ центральних та регіональних управлінь ДФС на дві юридичні особи – податкову і митну служби, підзвітні Міністерству фінансів, має відбутися до кінця квітня 2019 року (структурний маяк).

Нагадаємо, Кабінет міністрів 18 грудня ухвалив рішення про поділ ДФС на дві служби – податкову та митну.

Наприкінці листопада міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила, що перший етап поділу ДФС може відбутися без законодавчих змін, після чого будуть оголошені конкурси на керівників обох напрямків. Після цього протягом 2019 року Мінфін пропонуватиме внести зміни до законодавства.

Державна податкова служба та Державна митна служби були об'єднані в 2012 році шляхом створення Міністерства доходів і зборів. У 2014 році це міністерство перетворили на Державну фіскальну службу, яка формально підпорядковується Міністерству фінансів.

МВФ схвалив нову програму stand-by для України 18 грудня. За умовами програми, перший транш обсягом 1,4 млрд доларів має надійти до 25 грудня. Рішення про подальші транші ухвалюватимуться в травні та листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: