Труба назвав кількість справ, які розслідує ДБР

Читать на русском
Станом на 20 грудня Держбюро розслідувань веде 843 кримінальних провадження, повідомив голова відомства Роман Труба.

Станом на 20 грудня Держбюро розслідувань веде 843 кримінальних провадження.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив глава відомства Роман Труба в інтерв'ю «РБК-Україна».

Перше затримання ДБР: викрили директора одного з держпідприємств МіноборониСлідчі ДБР викрил директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України після отримання неправомірної вигоди в розмірі 2 тисячі доларів США.

За його словами, 180 справ зареєстровані слідчими Держбюро.

Понад 600 проваджень ДБР передали за підслідністю, з них 290 відкривали інші правоохоронні органи до початку роботи Бюро.

Труба підкреслив, що основна частина справ – це військові злочини, тому кількість слідчих, які розслідують саме цю категорію справ, буде збільшена.

Директор Держбюро розслідувань підкреслив, що слідчі мають розслідувати власні провадження. Якщо ж ДБР передадуть тисячі проваджень від інших правоохоронних органів, складно буде говорити про ефективну діяльність.

«Ще рік органи прокуратури мають працювати для завершення досудового розслідування в своїх провадженнях. Це достатній період, щоб поставити крапку й ухвалити те чи інше рішення», – резюмував Труба.

Нагадаємо, 27 листопада повноцінна робота ДБР розпочалася в усій Україні – як у центральному апараті, так і в семи територіальних управліннях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: