США планують провести конфіскацію грошей Лазаренка до виборів в Україні

Читать на русском
Міністерство юстиції США звинувачує екс-прем'єр міністра Павла Лазаренка у затягуванні переговорів щодо мирової угоди.

Міністерство юстиції США звинувачує екс-прем'єр міністра Павла Лазаренка у затягуванні переговорів щодо мирової угоди.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Deutsche Welle, з посиланням на звернення міністерства до суду Округу Колумбія.

Лазаренко і вічність: хроніки справи колишнього прем'єраУ липні Україна справить ювілей – 20 років з моменту звільнення колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка «за станом здоров'я» і початку нескінченної історії спроб залучити його до відповідальності і повернути вкрадені гроші: «Слово і Діло» вирішило нагадати, як розвивалася «справа Лазаренка».

Мирова угода має визначити, скільки грошей з близько 200 мільйонів доларів, арештованих на рахунках українського екс-прем'єра у Швейцарії та в офшорах, він добровільно віддасть, аби уникнути повної конфіскації. Гроші екс-прем'єра США обіцяють повернути Україні.

Сполучені Штати попереджають: відлік часу йде на місяці. Мовляв, якщо всі юридичні процедури не будуть завершені до виборів президента в Україні, грошей Лазаренка ані США, ані Україна можуть взагалі не побачити.

Раніше повідомлялося, що колишній прем'єр України Павло Лазаренко та правоохоронці США мають намір розробити угоду «примирення» по справі конфіскації активів Лазаренка.

Нагадаємо, Луценко заявив, що США можуть завершити справу Лазаренка вже цього року.

Також стало відомо, що колишній прем'єр-міністр України Павло Лазаренко спільно з правоохоронцями США розробляють угоду про «примирення» у справі про конфіскацію активів колишнього чиновника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: