ГПУ повідомила про підозру спільнику Лазаренка

Читать на русском
Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у відмиванні коштів спільнику колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у відмиванні коштів спільнику колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін.

Лазаренко і вічність: хроніки справи колишнього прем'єраУ липні Україна справить ювілей – 20 років з моменту звільнення колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка «за станом здоров'я» і початку нескінченної історії спроб залучити його до відповідальності і повернути вкрадені гроші: «Слово і Діло» вирішило нагадати, як розвивалася «справа Лазаренка».

«Буквально 22 червня ми проводили обшуки та оголосили про підозру у відмиванні коштів, здобутих злочинним шляхом, одному з найближчих соратників Лазаренка, який легковажно розраховував, що українські правоохоронці забули про $16 млн на його рахунках у Швейцарії», - сказав він в інтерв'ю Укрінформу.

Представник ГПУ не розкрив особу підозрюваного, зазначивши, що він проходив в рамках кримінального провадження щодо розкрадання державної власності в особливо великих розмірах, однак був звільнений від кримінальної відповідальності, оскільки сплив термінів давності.

Як стало відомо Укрінформу з власних джерел, про підозру повідомлено колишньому першому заступнику голови правління ДАК Хліб України Андрію Миханіву.

Раніше в Генпрокуратурі розповіли, коли розподілять гроші Лазаренка.

Як відомо, в литовському банку знайшли 30 мільйонів доларів Лазаренка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: