У ГПУ чекають рішення суду США у справі Лазаренка до кінця року

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України повідомили, що до кінця 2017 американський суд ухвалить рішення у справі Павла Лазаренка.
Євген Єнін

Процес у справі колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який триває вже більше 7 років, зараз уже виходить на фінішну пряму, і вже до кінця цього року можна очікувати рішення американського суду.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін, повідомляє «Слово і Діло».

«Щодо грошей Павла Лазаренка, то сьогодні вже заарештовано близько 280 мільйонів доларів, які перебувають в п'яти іноземних юрисдикціях. Йдеться про Швейцарію, Ліхтенштейні, Литві, Гернсі і Антигуа. Американська правоохоронна система вийшла на фінішну пряму щодо цивільного позову, пов'язаного з кримінальним провадженням проти Павла Лазаренка», – зазначив Єнін.

За його словами, американський уряд вважає, що Лазаренко, який перебував виключно на державних посадах і не займався бізнесом, отримав весь свій статок злочинним шляхом.

«Звичайно, Лазаренко намагається всі ці звинувачення виключати, що варто йому зовсім недешево. Процес у справі Павла Лазаренка, який триває вже більше 7 років, зараз вже виходить на фінішну пряму. За попередньою інформацією представників департаменту юстиції США, можна розраховувати, що рішення американського суду буде прийнято вже до кінця цього року», – заявив заступник генпрокурора.

Він також додав, що після того, як зазначені кошти будуть конфісковані урядом США, Україна почне переговорний процес про повернення цих грошей, а також про умови їх використання.

Нагадаємо, Президент Порошенко повідомив, що «власники» конфіскованих коштів режиму Януковича не з'явилися.

Раніше суд дозволив конфіскацію арештованих на рахунках Януковича 1,5 мільярди доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: