США готують важливу угоду в справі Лазаренка

Читать на русском
Представники американського уряду і екс-прем'єра України працюють над врегулюванням справи про відмивання грошей, отриманих незаконним шляхом.

Колишній прем'єр-міністр України Павло Лазаренко спільно з правоохоронцями США розробляють угоду про «примирення» у справі про конфіскацію активів колишнього чиновника.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Kyiv Post з посиланням на документ, який є в розпорядженні у видання.

Лазаренко і вічність: хроніки справи колишнього прем'єраУ липні Україна справить ювілей – 20 років з моменту звільнення колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка «за станом здоров'я» і початку нескінченної історії спроб залучити його до відповідальності і повернути вкрадені гроші: «Слово і Діло» вирішило нагадати, як розвивалася «справа Лазаренка».

Зазначається, що представники уряду США 13 серпня подали клопотання до федерального суду у Вашингтоні, округ Колумбія, про узгодження «спільних контурів врегулювання» справи Лазаренка.

«Сторони зараз розробляють угоду про врегулювання, яка після підписання має привести до висновку в цьому питанні», - зазначено в документі.

При цьому федерального суддю США просять на невизначений час відкласти всі поточні терміни у справі, щоб сторони зосередили свою увагу на розробці зазначеної угоди.

Нагадаємо, в США Лазаренко звинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках

У листопаді 2009 року він був остаточно засуджений, а 1 листопада 2012 року Лазаренко вийшов на волю з американської в'язниці.

Раніше в ГПУ повідомили, що за рішенням швейцарського суду в Україну були повернуті 15 мільйонів доларів Лазаренка. Також на рахунках в п'яти різних країнах заарештовано близько 200 мільйонів доларів, як в рамках кримінального провадження, що здійснюється в Україні, так і в рамках цивільного процесу, пов'язаного з кримінальною справою на території США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: