Трамп запустив створення нового роду військ у США

Читать на русском
Американський президент підписав указ про створення командування Космічними силами. За даними ЗМІ, створення космічного підрозділу займе п'ять років.

Президент США Дональд Трамп у вівторок, 18 грудня, підписав указ про створення командування Космічними силами.

Про це йдеться в заяві Білого дому, пише «Слово і Діло».

Космічна галузь України: фінансування найнижче, але результат вражаєНа розвиток космічної галузі в Україні виділили 88 мільйонів доларів. При тому, що експорт нашої космічної продукції становить 90 відсотків усього експорту країни.

«У відповідності зі своїм правом головнокомандуючого ... і за погодженням з міністром оборони і начальником об'єднаного комітету начальників штабів я наказую створити ... командування Космічними силами Сполучених Штатів як чинне об'єднане бойове командування», - сказано в документі.

У сферу відповідальності нової структури Трамп відніс «обов'язки стосовно космосу, які раніше призначалися командувачу Стратегічного командування США» та інші. Повний список прав і обов'язків буде опублікований пізніше.

Міністру оборони документ наказує запропонувати кандидатів на посади командувача новим утворенням і його заступника.

За даними ЗМІ, створення космічного підрозділу з 13 тисяч осіб займе близько п'яти років і коштуватиме бюджету країни $ 13 млрд.

Раніше повідомлялося, що Космічні війська США будуть сформовані не пізніше 2020 року. На першому етапі вони виглядатимуть як інші види Збройних сил.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: